Reëls van die spel van sokker

Sokker - sonder oordrywing die gewildste sportspel in die wêreld. 'N Groot aantal volwasse mans en vroue, sowel as kinders van verskillende ouderdomme, speel hierdie wonderlike pret met die bal, wat spangees ontwikkel, versterk sterkte, behendigheid en uithouvermoë en bevorder sosialisering.

Die amptelike reëls van die spel van sokker is uiters kompleks en nie toeganklik vir elke kind nie. Tog leer kinders om hierdie speletjie volgens hul reëls te speel, met slegs basiese konsepte en notasie. In elk geval, hierdie span spel blyk altyd ongewoon interessant, opwindend en opwindend.

In hierdie artikel bring ons u aandag aan die reëls van binnenshuise sokker vir kinders, waardeur elke kind sal uitvind watter funksie hy verrig, en hoe uu span kan help om hierdie moeilike wedstryd te wen.

Die reëls van die spel van sokker vir kinders

Vir die sokkerwedstryd sal 'n spesiale vlak van hoogstens 30-40 meter in lengte en 15-30 meter in breedte benodig word. Oor die gegewe platform is 'n kenmerk wat dit in 2 helftes verdeel, geteken, en aan die sye is 6 vlae vasgestel, waarvan 4 hoekig is en 2 is medium.

Op die punte van die reghoek word identiese hekke van 3-4 meter in grootte geïnstalleer of afgebeeld. Die amptelike weergawe van die spel bestaan ​​uit 2 helftes van 45 minute, wat geskei word deur 'n 15 minute pouse. As jong voetbal gespeel word deur baie jong kinders, wat gedurende hierdie tyd moeg word, verminder die duur van die half tyd tot 15 minute, terwyl die duur van die breek net 5 minute duur.

Voor die aanvang van die spel word alle deelnemers verdeel in 2 spanne, wat elk dieselfde getal spelers van 4 tot 11 het, afhangende van die ooreenkomste wat tussen die partye bereik is. Die res van die ouens kan terselfdertyd op die bank sit en wag vir hul beurt.

Elke spanlid in sokker voer 'n spesifieke funksie uit. In hierdie geval kan die rolle tussen spelers op verskillende maniere versprei word. Elke span moet een doelwagter, een of meer aanvallers, sowel as middelvelders en verdedigers hê. Aan die begin van die spel neem elke speler sy plek op die veld, gebaseer op die gekose reëling.

As 'n reël begin die spel met baie. Met sy hulp word bepaal watter span die wedstryd eers begin, en watter een sal onafhanklik die hek kies. In 'n ander weergawe word die bal deur die skeidsregter gespeel, en die span betree dadelik die wedstryd wat dit reggekry het.

In elk geval begin die spel uit die middel van die veld, waar die kaptein van een van die spanne of die beoordelaar die bal in die spel betree. In die toekoms probeer die deelnemers hom deur die spel so na as moontlik na die doel van sy teenstander te bring en 'n doel te behaal, en nie die spelers van die vyandspan in die helfte van die veld toelaat nie.

Volgens die reëls is die spel deur die hand in sokker deur enige spelers, met die uitsondering van die doelwagter, nie toegelaat nie. Slaag, stop en verdedig die bal in hierdie speletjie word slegs deur die voete toegelaat. Deur dit te doen, kan jy nie elke voetbord na mekaar toe steek of die ander ouens met jou hande wegstoot nie.

Enige oortreding van die reëls in sokker wat dadelik deur 'n regter of sy assistent bepaal is. Afhangende van wat gebeur, kan die speler van die veld gewaarsku of verwyder word. Daarbenewens kan 'n span wat die reëls oortree het in sokker 'n gratis skop of 'n boete toegeken word. Punte behaal vir doele aangeteken as gevolg van sulke stakings word deur die wenpan op 'n gelyke voet met ander punte getel.

In die geval dat die uitslag van die wedstryd op grond van twee helftes nie bepaal word nie, word volgens die reëls addisionele tyd in sokker toegeken. Intussen ontstaan ​​die behoefte hiervoor slegs indien die spel noodwendig 'n wenner moet wees. In vriendskaplike wedstryde word 'n trekking toegelaat.

Ons stel ook voor dat u die reëls van die spel in pioniersbal lees.